Att njuta av stunden

Någon segling är det inte tal om här i vår grekiska sommarvardag – jag tror faktiskt att vi snart har förbrukat rätten att kalla oss långseglare – men vad gör väl det? Allt har sin tid. Vi njuter av den ljuvliga utsikten som möter oss varje morgon här i Vlicho, äter vår frukost i den allt varmare sittbrunnen (fast inte just i dag, eftersom Adam håller på att nåta om teakdäcket i sittbrunnssofforna) och sen börjar arbetsdagen för oss båda. Jag slår mig ner med datorn där det finns plats, kopplar in min oumbärliga usb-fläkt och kastar mig in i mitt senaste översättningsprojekt. Adam, som brukar sköta sitt kontorsarbete under dygnets mörkare och svalare timmar, börjar slipa, borra, fräsa, plugga plasta, nåta, måla eller vad som nu står på schemat för dagen. En grundlig makeover av sittbrunn, badplattform och däck är det som gäller i sommar, och då finns det ingen tid att lata sig. Det här är ett långtidsprojekt och allt vi gör gör vi med filosofin att den här båten i framtiden ska ta oss till många spännande platser – nära eller långt bort – och att vi ska kunna fortsätta att leva ombord så länge vi vill. Fast ibland ger vi varandra lov att pausa lite för att ta ett dopp eller ta dingen in till stranden för en glass och en kaffe. Eller för att fira midsommar.

Förra sommaren fick vi ingen sill på midsommarafton. Då slipade vi bottenfärg. Det blir bättre och bättre! 

Får man börja nu?

Midsommarsupé med fin utsikt – och mittemot mig en utsikt jag aldrig tröttnar på.

Nä, vad säger du, ska vi se om det finns nån nattklubb öppen i närheten? Det är ju ändå midsommarafton! 

Å andra sidan är det ganska skönt här också.

 

 

 1. Per Resvik’s avatar

  Hej på er!

  Visade er inspirerande artikel för några vänner. letade efter en kontaktmailadress för att tacka STORT för en trevlig kväll ombord hos er. Hoppas att vi ses igen

  Bästa

  per@resvik.eu

 2. Camilla’s avatar

  Hej Per! Ledsen att det dröjde ett tag … skyller på semesterkoma! Tack själv för trevligt sällskap, hoppas allt är bra var du än befinner dig 🙂
  Camilla och Adam

 3. Gordon’s avatar

  For the past 3 years I’ve read your blog but I’m now missing the updates! Have you given up sailing? 🙁

 4. Sebastian’s avatar

  Hej! Det börjar vara en mycket lång stund att ta vara på nu… 😉

Adams förläggare

Collings-Förlag