Home delivery

I går blev vi ett flytetyg rikare. Jamie från Ocean Elements kom körandes med prylarna som jag hyrt två gånger tidigare av honom. Jag kunde inte låta bli att tänka på hur jag skulle ha reagerat om jag som tonåring hade kunnat se så där en 30 år fram i tiden och prickat in just detta ögonblick. Antagligen hade två tankar slagit mig ungefär samtidigt: jag hade definitivt gillat vad jag såg men jag hade nog funderat en del över det där med ålder. Jag är ju faktiskt äldre än min egen far (som också surfade en gång i tiden) var då. Än mer förvånad hade jag blivit om jag tog en titt på stranden – för även om majoriteten av vindsurfarna är mellan 20 och 30 har jag träffat på ganska många vältränade 65-åringar med imponerande teknik. Någon gång i framtiden kommer jag kanske att tänka samma tankar om mitt 45-åriga jag som jag idag gör om mitt tonåriga jag – hoppas det!

Nåväl, i dag gick vi ut ur Vassilikis hamn och lade oss på svaj mitt ibland alla surfare och Hobie Cat-seglare. Eftermiddagsbrisen hade precis börjat blåsa och jag kunde inte låta bli att experimentera lite – visst borde det väl gå att sätta ihop surfriggen sittandes i dingen? Efter ganska många om och men lyckades jag faktiskt få till det, problemet var bara att när jag väl var klar visade vår vindmätare vindar på mellan 24 och 30 knop (12-15 m/s). Och jag hade riggat mitt största segel på 6,5 kvadratmeter … Att byta mot ett mindre skulle tagit mig minst en halvtimme och var inte att tänka på. Jag bestämde mig för att äta en macka, samla lite mod och samtidigt försöka se (med kikarens hjälp) om det fanns några andra med så stora segel ute. Efter en stund hittade jag två stycken och tänkte: kan de så kan jag!

Nya neoprentröjan, selen och skorna är på plats – nu återstår bara att se om det går att få på riggen på brädan

Jodå, det funkade. Borde inte vara några problem att vattenstarta i den här vinden

Piece of cake!

Hur fasen ska jag orka hålla den här riggen?

Dunk, dunk, dunk – små krabba vågor och lite väl mycket vind. Inte lätt att hålla ner nosen

Det är bara att erkänna: det här tar fruktansvärt hårt på krafterna! Det känns som att varenda muskel i kroppen kommer till användning och efter två timmar finns det inte många krafter kvar. Fundera nästan på att börja träna upp mig lite (eller så surfar jag bara lite oftare:-)

Adams förläggare

Collings-Förlag