Har du sett Sète?

Vem behöver en vindsurfingbräda när man har en Hallberg-Rassy? Idag blev det en liten lucka i vindschemat här i Lejonbukten och vi lyckades äntligen lämna Les Saintes Maries de la Mer. Än en gång slörade vi för bara genua men den här gången fick vi dyningar som sällskap när vi kommit halvägs ut i bukten. Stormarna som har avlöst varandra söder om Rivieran har rört upp havet rejält och färden fram till Sète påminde lite om vår bilutflykt i Provence, det gick upp och ner i ett rasande tempo. Lite ovant för en svensk semesterseglare men vi vänjer oss nog…

Nu ligger vi i den otroligt charmiga lilla staden Sète (vi förstår varför du gillar att hålla till här, Stefan!) Här skulle vi gärna stannat en vecka eller två men vindschemat tillåter inte några stopp just nu. Så fort vi kom hit satte vi oss på ett café inne i centrum och mumsade i oss vars en Croque, sköljde ner med en iskall Kronenbourg och dåsade i eftermiddagssolen en stund.

Att vi befinner oss i Frankrike är det ingen tvekan om: människorna, husen, bilarna, ja till och med kalsongerna ser franska ut.

3 comments

  1. Lennart Heyner’s avatar

    Hej Adam,
    jag har på hemsidan med stort nöje följt er fantastiska tur till Medelhavet , och längtar efter att göra något liknande. Vi har en HR 352/187 “Anna”, som dessvärre också är i behov av ett nytt Teakdäck, och jag håller helt med dig Adam om dina synpunkter på teakdäck i krönikan. Jag blev också intresserad av ditt tips om att låta båten övervintra på ett reparationsvarv i Bohuslän då jag förstod att ni anlitat ett sådan. På bilderna ser erat däck väldigt snyggt ut, och jag undrar om du kan avslöja vem som gjorde jobbet och ungefär hur mycket det kostade, Jag har i dagarna fått en offert från en teaksnickare på Orust, som begär 6000:-/kvm + moms, vilket jag tycker är något i överkant, utan att jag har något att jämföra med (352:an är c:a 25 kvm).
    Hör av er när ni får internetkontakt och lycka till på de fortsatta seglatsen till Barcelona.
    Vänligen
    Lennart Heyner

  2. Mats’s avatar

    Hej Adam
    Har äntligen hittar er sida. Jag är er båtgranne från Lagunen med Maxi 84:an. Verkar vara en kanon resa ni gjort. Lycka till i fortsättningen.

    /Mats

  3. Adam’s avatar

    Hej Mats
    Vad kul att höra från gamla båtgrannar! Jag kan bara rekommendera vår lilla utflyckt.

Comments are now closed.

Adams förläggare

Collings-Förlag