Rengöra, zappa mygg, polera, zappa mygg…

Vilken kontrast: häromdagen var vi ett par på väg söderut i en segelbåt – idag är jag en gräsänkling som bor i en båt på land!

Camilla satte sig på flyget igår morse och ett par timmar senare stod hon i en monter på bokmässan i Göteborg. Där ska hon vara fram till på söndag och sedan blir det en visit i Stockholm innan jag får se henne igen i slutet av nästa vecka. Om hon nu inte glömmer bort mig …

Här i Port Napoleon, som är en av Europas största hamnar, finns det gott om ensamma män som fixar och donar med sina båtar. Vi nickar igenkännande mot varan där vi står på våra stegar fullt upptagna med våra projekt. Det rengörs, poleras, målas, meckas, slipas och dricks en och en annan öl. Jag är övertygad om att det på restaurangen här i hamnen berättas seglarskrönor som bara blir bättre ju fler gånger de blir berättade. Allt är med andra ord ganska gemytligt!

Skulle jag känna mig ensam om kvällarna finns det gott om trevligt folk här, dessutom finns det en hel del andra individer här: närmare bestämt några billioner mygg! De verkar alla ha fattat tycke för mig, trots att några hundra av dem har fallit offer för mitt elektrifierade tennisracket.

 1. bakir’s avatar

  Vi var också på Bokmässan!!! Synd att vi inte han träffa Camilla :-/
  Ha det jätte bra.

  Mehmet och Kristian

 2. Gerd’s avatar

  Hej gräsänklingen
  Hur har du det med myggorna? Eller du kanske sitter med de andra grabbarna och ölar och drar skrönor 🙂 låter som ett ganska nice liv…
  Allt bra med oss i Singa, vi var på F1 förra helgen, kul men herrgud vad de mullrar bilarna de hördes mycket väl trots öronproppar. I veckan som kommer får vi besök av Lena, kul!
  Kramar till er båda, G & I

 3. Linda Toresson’s avatar

  Hallå, det är ganska tyst från er…. Kom du med flyget, Camilla? Har ni provat de tuffa medelhavsvindarna än?
  Är i Tullinge hos Mattias och Malin; har föreläst på Veterinärhögskolan för åk 4-studenter i 4 timmar idag (och shoppat lite på Åhlen City som belöning efteråt….) Mammas och pappas boende i Barcelona är fixat – allt är klar!!!
  Kram,
  Syster Linda

Adams förläggare

Collings-Förlag