Längtar efter blått

Om allt går enligt beräkningarna – som seglare är det här ett förbehåll man lär sig att inleda varje mening med, åtminstone de som har något med förflyttning att göra – så kommer vi att lämna vår vinterhamn under morgondagen och sätta rak kurs mot San Antonio på Ibizas västkust. Enligt väder-och vindprognoserna kommer vi att göra det under en molnfri himmel, i ca 23 graders värme och en lätt slör, så på pappret låter det ju bra. Nu håller vi bara tummarna för att det överensstämmer med verkligheten. De sista veckorna här i Cartagena har varit blåsiga, mycket blåsiga, och vi har (vår vana trogen) fördröjt avfärden mer än en gång. Det kan förstås finnas andra orsaker till det än vädret men det har faktiskt blåst jättemycket. Men nu är vi redo.

Jag längtar efter att vakna upp på morgonen och vara tvungen att fundera en stund innan jag kommer på var jag är, att gå upp i sittbrunnen och titta lite på omgivningarna innan jag sätter på kaffet, kanske sätta mig på badbryggan och sticka ner tårna för att känna efter om vattnet är badbart än och att vara omgiven av blått och känna doften av solig tallbarr i luften.

Hör ni “froschet” längs skrovsidan?

Snart får ni se om det här blir verklighet 

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4