Vad har människor ifrån …

Sydafrika

England och Tyskland

Sverige

England och Australien

Norge och Kanada

Tyskland

Österrike, och en massa andra länder

…gemensamt?

Jo, de firar advent tillsammans! Och varje gång de gör det ändrar sig traditionen en smula. Det började med tyskt glühwein och små snittar, veckan efter bjöds det österrikisk rompunch med små sötsaker och i söndags var det vår tur; eftersom vi inte hade någon svensk glögg att tillgå (mer än vår egen lilla flaska) gjorde vi en svensk variant av varm cider spetsad med rom och diverse glöggkryddor, och till det serverades pepparkakor med ädelost. Mycket underhållande att se alla dessa nationaliteters reaktioner på vårt ursvenska tilltugg! Det gick åt nio liter cider och tre paket pepparkakor så helt fel ute var vi nog inte.

  1. Linda Pierre’s avatar

    Ni ser ut att ha det underbart! Kul att följa er resa, blir så inspirerad. Måste vara spännande att träffa på folk från hela världen men ändå ha så mycket gemensamt. Minns det från när vi bodde i Barcelona. Det är något speciellt med människor som aktivt valt vad de gör och var de bor. Ha en god jul! I Stockholm lyser snön med sin frånvaro så vi gör alltannat vi kan för att få julstämning. 🙂

Adams förläggare

Collings-Förlag