Cartagena växer

Varför finns det inga turister här? Ok, jag vet att det är lågsäsong men Cartagena lockar inga större mängder turister, inte ens i juli och augusti. Men det är klart, vem vill spendera några av sina surt förvärvade semesterveckor i en stad full av vackra byggnader och genuina restauranger, omgiven av berg, hav och stränder på lite lagom avstånd. Bättre då med en charterresa till någon av grannstäderna som erbjuder ”all inclusive hotel”, överfyllda stränder och internationella snabbmatsrestauranger. Cartagena är en pärla och till er som läser det här vill jag bara säga: åk hit – men berätta det inte för någon!

Alla i vårt lilla live-aboard-community är lika överraskade och positiva. Och konstigt nog är alla lika trevliga! Veckans stående onsdags-BBQ ledde bl.a. till att en tapper liten skara gav sig av dagen efter på vandringstur i nationalparken precis väster om staden. Efter lite drygt en timmes cykling och cirka 3,5 timmars vandring mellan bergstopparna gränslade vi på nytt våra små hopfällbara cyklar och rullade nästan hela vägen ner till stan. En utflykt som gav mersmak!

John, Camilla, Louise och Maggie

  1. Daniel’s avatar

    Vi gjorde en tur i den nationalparken för några år sedan. Mycket fin. Satt nu och googlade för vi tänkte ta en tur dit igen. Kul att andra hittat den med.

Adams förläggare

Collings-Förlag