Äntligen!

Efter en lite oväntad fördröjning av vårt ilyft – vi hade förstås glömt bort att 7-8 september innebär en stor högtid på Menorca , då firar man nämligen Fiesta de Nuesta Senora de Gracia i dagarna två, eller varför inte tre eller fyra när man ändå är igång – så ligger vi nu äntligen på svaj igen. I Cala Taulera, en väldigt populär och skyddad lagun i utkanten av den stora Mahonviken. Allt känns misstänkt likt dagarna innan vi lämnade Medelhavet tidigare i somras, ungefär samma sköna temperatur i luften, kanske lite varmare i vattnet, och inte allt för stor trängsel i ankarvikarna. Fast i morse kom lilla brödbåten åkande med färska frallor och croissanter, så helt slut är turistsäsongen tydligen inte.

Efter solsken kommer … en väldigt klart lysande måne!

Första natten i vattnet, en syn som är svår att se sig mätt på. Och i bakgrunden glittrar Mahon.

Vi avböjde frallorna eftersom vi hade ett eget nybakat bröd som stod och svalnade på spishällen …

… men en croissant tackar man ju inte nej till!

 1. Ingegerd och Lars’s avatar

  Härligt att det känns så bra att komma hem till båten! Vi seglade ju hem vår Vagabond från Medelhavet genom tyska floder och kanaler i våras, (franska diton förra året när vi möttes i Gray!) men i stället har vi köpt en andel i en Ballad och just varit nere i Grekland och seglat i två veckor. Vi har seglat i Joniska havet, Paxos, Corfu och längs fastlandskusten. Det har varit 33 grader varje dag och det känns lite lättare att andas nu när vi kommit tillbaka till Göteborg. Men regn och stormen Katia kunde vi varit utan! Så nu blir det segling på västkusten för vår del men även några veckor i Medelhavet varje år- det bästa av två världar! Hoppas ni får ett bra fortsatt liv därnere.

 2. Camilla’s avatar

  Hej på er!

  Det känns verkligen helt rätt, och just nu kan vi faktiskt inte tänka oss något bättre boende än ombord på en båt. Men er lösning är inte så tokig heller, som du sa, det bästa av två världar!
  Här ligger temperaturen ganska stadigt på 28-29 grader om dagarna och visst, det är varmt, men ack så underbart. Vi njuter!

  Hoppas ni får en fin höst,
  hälsar Camilla och Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag