Tillbaka

Ystadsurf 2

En gång i tiden bodde jag här, i småstaden Ystad på den skånska sydkusten. Det är nästan 20 år sedan Camilla och jag tog steget ut i världen och vågade förverkliga våra drömmar. När vi äntligen efter många års vånda vågade sälja vårt hus, flytta, säga upp oss ifrån våra jobb och tog vårt livs roder i egna händer kom den berömda ketchupeffekten. Stärkta av varandra och känslan av att själva bestämma tog vi oss efter några år vidare ut i världen med vår segelbåt. Och nu är vi tillbaka (åtminstone tillfälligt). En ganska motsägelsefull känsla.

Men vi är andra människor i dag. Jag känner inte att jag måste börja argumentera med cykelhandlaren som varnar oss för att cykla i Sandskogen för att det finns så många invandrare där och att man aldrig vet vad de kan hitta på … Eller grannar som bestämt hävdar att Ystad är en av världens vackraste och bästa platser … Okunskap och främlingsfientlighet finns överallt och jag lägger hellre min energi på att leta upp guldkorn här än att gå omkring och reta mig. Det är nu mer än 6 månader sedan vi lämnade in vår bygglovsansökan och vi inser att vårt husprojekt inte kommer bli klart i morgon, däremot blir bygglovet kanske klart i nästa vecka. Saker och ting går inte så snabbt här och under tiden passar jag på att göra något som jag sällan fick tid till för 20 år sedan – att vindsurfa! Till min stora glädje finns det en vindsurfingklubb här med en massa trevliga medlemmar och förvaringsutrymme för alla mina surfprylar. Helt klart något som kommer göra min vistelse här värdefull!

Ystadsurf 1Ystadsurf 4Ystadsurf 3

 1. Kent & Johanna’s avatar

  Skön inställning Adam! Visst är det härligt att kunna njuta av allt det positiva som finns precis där man är utan att vara rädd! Att vindsurfa t ex, kan ju vara farligt, läskigt och… alldeles… alldeles underbart! Vi har också fått några riktigt sköna sessioner häruppe i Nyhamnsläge sen vi kom hem från Naxos, där det var helt grymma förhållanden vissa blåsiga dagar. Hoppas vi kan ses snart och surfa eller cykla ihop!
  /Kent

 2. Michael’s avatar

  Hej Adam,

  Det var da interessant at læse om at i er tilbage. Sikke et spændende projekt i har gennemført og det i har planlagt med huset i Ystad og flere rejser! Hvis i vil hilse på jeres gode gamle 312er er i meget velkommen at kigge forbi i Dragør en gang. Vi er lige kommet tilbage fra en “frisk” sommertur til Limfjorden og den klarede sig som sædvanlig meget godt. Om vinteren skal dog saildrevet til eftersyn. Den larmer ved bestemte omdrejninger eller når båden ruller i vågene. jeg tror konussen i den gamle Volvo S120 er simpelheden slidt ned og skal skiftes. Har i haft den til eftersyn inden i tog af sted i 2009 og hvis ja kender i et værksted som kan gøre sådan ting i Malmø eller omegn?

  Kh

  Michael

 3. Adam’s avatar

  Hej Michael,
  Vad kul att vår förra båt har fått ett riktigt hem med någon som uppskattar och tar hand om henne! Tittar fortfarande lystet efter välvårdade 312:or … Det är inte omöjligt att vi kommer förbi en dag och ser hur hon har det. Det enda jag gjorde med drevet innan vi gav oss iväg var att byta packboxarna runt propelleraxeln, inte för att det behövdes utan mest för säkerhets skull. De enda jag kan komma att tänka på som skulle kunna ta sig ann ett sådant projekt är JF Marin i Limhamn. Jag har bara goda erfarenheter av dem! Segla lugnt!

 4. Adam’s avatar

  Hej på er!
  Tack så mycket! Hade varit jättekul att sammanstråla igen och se hur ni har det. Både surf och cykling låter lockande i era hemtrakter! Även om vi sa att vi inte skulle planera för mycket blir vi nog tvungna att göra det … Det har varit en ovanligt social sommar. Och så vill vi ju se hur det går för ert båtprojekt. Åker till Teneriffa för att hälsa på seglarvänner och kommer hem andra veckan i september – kanske kan vi ses då någon gång?
  Vi ses!

 5. Stefan’s avatar

  Jaså, ni har gått i land! Kanske inte så dumt med lite omväxling? Ni har väl båten kvar, tänker jag? Låter spännande med ert husprojekt. Gissar att det inte är ett vanligt typhus ni har i tankarna. Hör av er om ni har vägarna förbi.
  /Stefan

 6. Jan’s avatar

  Hej

  Det har varit spännande att följa er blogg i alla dessa år. Men fortsätting följer väl. Har ni inte tid för er båt mer så är det bara att höra av er till mig 😉

  Lyckat till med husprojektet.

  mvh Janne

 7. Anna’s avatar

  Underbara bilder 🙂

 8. Maria’s avatar

  Jätte bra blogg! Tack så mycket 🙂

 9. Linda’s avatar

  Jag vill resa till Maldiverna https://hummingbird.se/resmal/resor-till-maldiverna/

  Har ni varit där, några tips? Tackssam!

Adams förläggare

Collings-Förlag