iFry

Bara för att man har en blogg som den här betyder det inte att man är en särskilt modern människa. Jag ska ärligt säga att jag nog aldrig riktigt förstått mig på vad jag ska med Facebook till, och Twitter, Pinterest och Instagram är rena mysterier för mig. Kanske beror det på att jag är en av de sista människorna på jorden som inte har en smart telefon (min gamla Nokia är så korkad att den nog inte ens förstår att den är en telefon) och aldrig har vant mig vid att ladda ner appar till allt och inget. Men någonting har hänt: förra året köpte jag en iPad och upptäckte en värld av appar som faktiskt var riktigt användbara. Det finns mängder av små program som gör seglarens vardag enklare, och inspirerad av dem har jag nu tagit fram min egen app. Arbetet med den har tagit ganska mycket av min tid i anspråk under vintern men jag räknar med att den kommer att vara helt färdigutvecklad nu i veckan. Målet är att den ska finnas klar för nerladdning via iTunes inom en månad.

Det hela började med att våra båtgrannar köpte en liten induktionshäll som komplement till sin gasspis och det fick mig att börja fundera. Jag har efter en hel del experimenterande kommit fram till en metod att skapa induktionsvärme på digital väg, och iPaden har visat sig fungera utmärkt för ändamålet. I dagsläget räcker en fulladdad padda till att koka upp cirka 20 liter vatten. iFry kommer att kosta 29 kr att ladda ner och så fort den skarpa versionen finns tillgänglig kommer jag att lägga upp en länk till den här.

Om du är intresserad av att prova betaversionen av iFry ­– skriv en kommentar så mailar jag länken till dig.

Temperaturen är uppskruvad till 100°C och vår iPad är redo för dagens första uppdrag 

Att koka ägg på paddan funkar alldeles utmärkt. Till en början lämnade tekniken en något besk bismak men efter lite justeringar i koden smakar våra frukostägg nu godare än någonsin. En av fördelarna med digital induktion är att grytorna inte måste vara magnetiska, det räcker att de är gjorda av ett ledande material (så att ettorna och nollorna kan ta sig fram).

 1. Petra’s avatar

  Hej!
  Har alltid önskat mig en app liknande denna! Kan man ladda ner den till telefonen öckså om man tex bara vill ha en kopp kaffe under tågresan?

  /Petra

 2. Gordon’s avatar

  Haha! This has to be an April Fool joke…but very funny!

 3. Sofia’s avatar

  April april! Tänkte på Jan Lööfs barnbokstexter när jag läste beskrivningen av din bedrägliga innovation. Kram på er! /Sofia

 4. Christopher’s avatar

  Ja, blir det fel blandning av ettor och nollor vill det gärna bli lite beskt. Eller så kanske diskmedlet bidrog lite!? Kul!

 5. Per’s avatar

  Snyggt jobbat! – ser fram emot samma kvalitet på jobbet i en bok om teknikerna bakom alla era ombyggnationer… 🙂
  Per

 6. Linda’s avatar

  Faktist roligare än alla dagstidningars aprilskämt jag sett! (fick mig att längta efter att träffa er!)
  kram, Linda

 7. tord’s avatar

  jag har funderat på om det går lika bra med icold till gib o tonic
  mersea II

 8. Adam’s avatar

  Hej på er!
  Det verkar som att världen inte är mogen för mina tekniska innovationer än, och därför har jag bestämt mig för att lägga uppfinnandet på is ett tag (möjligen funderar jag lite på en iFry till mobiltelefoner …). Att skriva en bok om båtpyssel hade varit kul – får väl se om det finns något förlag som tror på idén (och kan tänka sig att betala Jan Lööf för illustrationer;-). Och Linda – vi saknar både dig och familjen också!

  Tack för alla kommentarer!

 9. comptes’s avatar

  I’ll іmmediately seiize үour rss as Ӏ caan not
  tto find yyour mail subscription hyperlink orr
  newsletter service. Ɗo yyou һave аny? Kindly lеt me recognise so that I could subscribe.
  Tһanks.

 10. https://www.rubber-braclets.com’s avatar

  Appreciate the recommendation. Let me tryy it out.

 11. ico maker’s avatar

  It’s really a nice and useful piece of info.
  I’m satisfied that you simply shared this helpful info
  with us. Please stay us up to date like this.
  Thanks for sharing.

 12. download games ps3 multiman’s avatar

  Thеy also deal reaⅾy with regard to download.

 13. what is medical tpurism’s avatar

  私どもの1普通の活動は、ネットワークなどの情報技術や航空機などの交通手段の発達で、移動や買い物などにボーダーは無くなりました。
  医療の知識についても、世界中の医療機関を訪ねなくてもそこで実施ている治療や検査の様子、勤務ている医師やその他検査技師スタッフについても理解することが出来るようになりました。
  受診したい医療を指定することも自由になり、その治療方法は世界中にあります。おのれが治療したいメディカルのために外国を含めた「トリップ」をして、よりよいメディカルを受けるというのが当たり前の時代になりました。これを「医療ツーリズム」といいます。

Adams förläggare

Collings-Förlag