Underbart är kort

Fick oväntat besök idag av våra vänner Rebecka och Jesper som var ute på en spontan spansk roadtrip – så himla kul! En fika i sittbrunnen, en visa-upp-stan-promenad, en lång härlig lunch och vips så var de borta igen.

Under tiden vi gick omkring här i stan och pekade ut några av våra favoritplatser kom jag på att vi faktiskt inte har visat så mycket av vår fina vinterstad här på bloggen, något vi förstås genast måste råda bot på. Så håll till godo, här kommer lite samlade Cartagena-pics!

Hemma på vår gata i stan … den här utsikten möter oss när vi går ut genom hamngrinden

och om det är kväll och vi är på väg till en konsert i det nybyggda konserthuset utanför hamnen kan det se ut så här

mitt i stan (och ca 100 meter från hamnen) ligger en park på ett litet berg med en liten borg på toppen, där man ofta möter påfåglar som är ute och spatserar, men även en och annan seglare 

längst upp hittar man en fin liten utkiksplats 

och här är själva utsikten, Cartagenas framgrävda amfiteater från romartiden

Det här är nog det närmaste graffitti man kommer här i stan …

eller möjligtvis det här

om man nu ska ha gatskyltar kan de ju lika gärna vara snygga, eller hur?

en helt vanlig fasad på gågatan Calle Mayor

en promenad längs gågatan när solen har gått ner

som avslutas framför Cartagenas stadshus, en rar liten byggnad

sen slinker vi in på favoritbaren, Mr Witt

det är lite Twin Peaks-känsla därinne, grönt och mjukt och en smula mystiskt, och så gör de världens bästa kaffedrinkar. Ja, ni ser ju själva hur glad man blir.

 

Och där tror jag att vi slutar för idag, men säg bara till om ni vill se mer!

 

 

  1. Tomas Nihlén’s avatar

    Visa gärna mer av staden om ni har fler bilder. Ser riktigt fint ut! 🙂

    De enda lite mindre städer i Spanien jag varit i egentligen är Girona och Tarragona. Båda fina, men Cartagena är rätt så mycket mindre än dem?

  2. Camilla’s avatar

    Hej Thomas,
    Fler bilder kommer, jag lovar! Cartagena är verkligen en riktig liten pärla, genuint spansk, otroligt vänlig och med fantastiska omgivningar. Anledningen till att den inte är så känd (och sönderturistad) som många andra städer på den här kuststräckan är förmodligen att det inte är en strandstad, även om det finns fina stränder väldigt nära. Och den är faktiskt inte så liten som man tror, ca 240 000 invånare lär det finnas här …

  3. Tomas Nihlén’s avatar

    Hej!

    Jasså den är så pass stor? Det hade jag inte koll på.. Då är den större än både Girona och Tarragona om jag inte är ute och cyklar. Ser väldigt fint ut. 🙂

    Är ni på väg till nya destinationer nu efter vintern?

  4. kfz versicherung vollkasko absetzen’s avatar

    The two blogs every SFR fan should visit are The SFR Brigade for the fastest breaking news in the genre, and absolutely the Galaxy Express for witty insight into the genre as well. I have buttons for both links on the sidebar of the blog.

  5. formel zinseszins kredit ändern’s avatar

    How does CCTLD’s do in terms of traffic? I guess its depending on countries, but do people worldwide commit to direct navigation?Adsense pay well for Indian traffic?

  6. general liabilities’s avatar

    ndagijimana anaclet dit :ceque tu est bon et il faut penser aussi sur les jeunes aficaine de les soutenire dans leur realisation comme moi j’ai deja realiser un film long metrage mais j’ai pa pu bien reussi ce qui veut dire que j’ai besoin beaucoup des formation parceque je voit que votre realisation est bien fait.merci

Adams förläggare

Collings-Förlag